• Začíname s aktivitami Zelenej školy

          • Prvá hodina biológie a piataci poznávajú rastliny a živočíchy v prírode v rámci programu Zelená škola. Aj tento rok sa na našej škole budú realizovať zaujímavé environmentálne aktivity na tému Zeleň a ochrana prírody.

        • Oznam
          • Oznam

          • Vážení rodičia, platný rozvrh na školský rok 2023/2024 si už môžete pozrieť na našej stránke, v prípade zmien, budeme rozvrh vždy aktualizovať. Rozpis obedov jednotlivých tried, podľa ktorého sa žiaci stravujú v jedálni postupne, si môžete pozrieť tu: Rozpis_obedov_OK.docx Prosíme Vás, aby ste poobedňajšie aktivity a krúžky detí plánovali s ohľadom na rozvrh a obedy v školskej jedálni. Prevádzka jedálne začne v utorok, 5. septembra (v prvý týždeň sa bude variť jedno jedlo), do vtedy je potrebné nabiť si kredit a obedy je možné objednávať.

          • Bodka za školskými akciami v roku 2022/2023

          • 7.B ukončila vo štvrtok 29. júna šnúru triednych akcií, exkurzií a výletov opekačkou v Laskomerskej doline. Pekný čas v prírode spojili s rozlúčkou s obľúbenými pani učiteľkami.

            Tento školský rok nám teda skončil, HURÁ NA PRÁZDNINY!

          • Návšteva Amerického centra v ŠVK

          • Žiaci 8. B triedy ukončili školský rok návštevou Amerického centra v ŠVK. Našou témou boli knihy a literatúra a dozvedeli sme sa niečo nové o 5 knihách, ktoré sa oplatí prečítať v živote viackrát. Dostali sme námety, po ktorých knihách môžeme siahnuť aj počas letných prázdnin. Na záver interaktívnej hodiny sme si vyskúšali svoje vedomosti z idiómov - ustálených slovných spojení v angličtine.

          • Tretiaci v SOŠ Pod Bánošom

          • V stredu 28. júna naši tretiaci strávili interaktívne predpoludnie v SOŠ Pod Bánošom. Dozvedeli sa množstvo zaujímavých informácií o chove koní, včiel, plazov, cudzokrajných vtákov, poznávali rastliny v školskej záhrade. Mohli si vyskúšať i starostlivosť o kone, či ozdobiť sa maľbami na telo. Vyrobili si ovečku z naozajstnej ovčej vlny, zdobili medovníčky, ochutnali výrobky z dielne študentov. Získané body zo zaujímavých stanovíšť vymenili za medináky, ktoré využili na kúpu výrobkov školy. Z pod Bánoša odchádzali plní dojmov, nových vedomostí, zručností a obťažkaní nákupmi hospodárskych produktov.

          • Vyhodnotenie najúspešnejších žiakov

          • V utorok 27. júna sme ocenili najúspešnejších žiakov našej školy v súťažiach a olympiádach.  Za ich výsledkami je skrytá svedomitá práca, talent a aj trochu šťastia. Vďaka patrí aj starostlivým rodičom a všetkým učiteľom, ktorí v deťoch rozvíjajú nielen súťaživosť, túžbu niečo dokázať, ale aj byť úspešným. Mnohým sa to podarilo. Stali sa tak motiváciou pre svojich spolužiakov, ktorí nešetrili potleskom. O pekné chvíle sa nám postarali aj spolužiaci, ktorí nám predviedli, v čom ďalšom rozvíjajú svoj talent. Všetkým odmeneným žiakom blahoželáme, ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme ďalšie úspechy. 👍

          • Účelové cvičenie

          • Druhé tohtoročné účelové cvičenie, v pondelok 26. júna, bolo obohatené o ukážky policajnej činnosti, o ktoré bol zo strany žiakov veľký záujem.

          • Šiestacky výlet

          • Triedy 6.A a 6.B školský výlet prežili veľmi aktívne. Spoločne splavili časť Váhu, v tímových hrách ako spoločná lyža, bludisko, či niektorá zo strategických hier, sa preverila ich spolupráca a komunikácia v rámci tímu. V neposlednom rade však hlavne aktivity zabavili žiakov a z Liptova odchádzali s novými zážitkami a peknými spomienkami. 😍

          • Cyklovýlet Banská Bystrica - Zvolen

          • V pondelok 19. júna sa naši ôsmaci a deviataci zúčastnili dopravnej výchovy v praxi a spolu so svojimi učiteľmi si vyskúšali, aké pocity môžu mať cyklisti počas elitných pretekov, medzi ktoré určite patrí "Le Tour de France". Síce sa neradíme medzi elitných pretekárov a nešli sme jazdiť do Francúzska, my sme sa vybrali na takú menšiu "Tour" iba z okresu do okresu, ale určite náš cyklovýlet stál za to. Urobili sme niečo pre svoje zdravie, naučili sa niečo nové v rámci dopravnej výchovy, utužili sme naše vzťahy, vychutnali si krásne letné počasie a obdivovali sme po ceste aj krásy našej prírody. Vo Zvolene sme zregenerovali svoje sily na námestí a potom sme sa vrátili naspäť do BB. V nohách sme mali takmer 40 km, ktoré určite stáli za to. Ďakujeme všetkým zúčastneným za krásne zážitky!

          • Školský výlet 5.A a 5.I

          • Keďže sa pomaly blíži záverečné hodnotenie žiakov, aj žiaci z 5.A a 5.I dostali možnosť hodnotiť. Ohodnotili svoj výlet. Výsledná známka – Školský výlet Zbojská: 1*. Deň strávený v prírode, výhľad z drevenej rozhľadne, cesta Zbojníckou strelou na Gazdovský dvor v sedle Chlipavica, kŕmenie zvieratiek, oprava defektu, skákanie vo vreci, šúpanie zemiakov a cesnaku za vyžiadanú odmenu, zaslúžený obed, vybíjaná, futbal, bedminton, či čas s prítulnými psíkmi – to sú zážitky, s ktorými naši piataci končia svoj prvý rok na 2. stupni. 😍

        • Medzinárodný certifikát DELF A1, A2 z francúzskeho jazyka
          • Medzinárodný certifikát DELF A1, A2 z francúzskeho jazyka

          • Srdečne gratulujeme žiačkam Emme Franciscy, Zuzane Jánoškovej, Sáre Majlingovej (žiačky 8.A) a Ľubomíre Chladnej (9.B) k získaniu certifikátu DELF úrovne A1 a Tatiane Babicovej (8.A) k úrovni A2. Skúšky prebiehali v spolupráci s Alliance française v dňoch 14. a 15.júna. DELF je jedným z diplomov, ktorý má celoživotnú platnosť a overuje kompetencie podľa Spoločného európskeho rámca. Vydáva ho francúzske Ministerstvo školstva. Žiačky si overovali získané vedomosti a svoje schopnosti v písomnej aj ústnej časti. Absolvovali posluchové cvičenia, produkciu textu a komunikovali s Francúzmi na rôzne témy vychádzajúce z bežného života - športy, rodina, voľný čas, škola... Sme hrdí na naše žiačky a prajeme im do budúcna, aby i naďalej ľúbili francúzštinu! Parce que le français est la plus belle langue du monde!!!

          • V krajine remesiel

          • V mesiaci máj sa konala súťaž V krajine remesiel, kde náš žiak Milan Kubiš zo 7.B obsadil 3. miesto v kategórii s názvom Zakliate v dreve. Usporiadateľom súťaže bol ÚĽUV Slovensko.

          • 6.A v EDULAB - edukačnom kamióne

          • V stredu, 14. júna, 15 žiakov zo 6.A. navštívilo mobilné laboratórium Škoda EDU.Lab, ktoré vzniklo ako unikátny projekt spoločnosti Škoda Auto pre podporu technického vzdelávania. Počas návštevy žiaci získali povedomie o moderných technológiách ako robotika, umelá inteligencia, 3D tlač, virtuálna realita alebo AI (Artificial inteligence). V edukačnom kamióne si mohli žiaci načítať QR kód, pomocou ktorého mohli zistiť, čo všetko dokážu o nich a ich zariadení zistiť. Ďalej si vyskúšali, ako umelá inteligencia dokáže zbierať a vyhodnocovať dáta o nich aj bez ich súhlasu. Napríklad pri spracovaní kamerového záznamu je možné odhadnúť vek, pohlavie, výšku, váhu alebo napríklad koľko % času ste dávali v škole pozor. Žiaci si tiež vyskúšali, koľko energie dokážu zo seba vydať, keď bicyklujú. Vďaka tomu zistili, aké obrovské prúdy a výkony sú potrebné na prenos energie.

          • Olympijský deň ZŠ SSV

          • V piatok 16. júna sa konal 2. ročník Olympijského dňa našej školy. I. stupeň všetky športové disciplíny absolvoval na školskom ihrisku a otvoril ho pán Ivan Ďatelinka, hokejista klubu HC05. Žiaci II. stupňa súťažili v športovom areáli ZŠ Golianova a na otvorení privítali pána Michala Handzuša. Olympijský deň je oveľa viac než len športové podujatie, je to deň, keď sa každý žiak môže stať aktívnym, môže sa dozvedieť o olympijských hodnotách a objaviť nové športy. Žiaci súťažili v duchu fair play a podali úžasné výkony. 🏆

          • Projektové vyučovanie na hodinách fyziky

          • Tento polrok sme sa na projektovom vyučovaní na hodinách fyziky v 8. ročníku venovali téme: Premena energií. A v 6. ročníku téme: Vlastnosti kvapalín a plynov a správaniu sa telies v týchto látkach. Všetky projekty, ktoré žiaci vytvorili boli zaujímavé a plné originálnych praktických ukážok. Tešíme sa na ďaľšie spoločné projekty v nasledujúcich rokoch.

          • Sladká chuť víťazstva

          • Po viac než dvoch mesiacoch sme si spoločne vychutnali sladký pocit z úspechu, ktorý sme získali v súťaži Vajíčková lúka 2023 v Europe SC. Navštívili sme BOUNCE PARK, najväčší športovo-zábavný park na Slovensku, s tridsiatimi žiakmi, ktorí sa aktívne zúčastnili na výzdobe veľkonočného vajíčka. K dispozícii sme mali viac ako 50 rôznych atrakcií, od trampolín, lezeckých stien, detských atrakcií až po multifunkčné ihrisko. Čas oslavovania sme ukončili bez úrazu a chutným obedom. ĎÁ-KU-JEME!    

          • Prehliadka pizzérií na informatike

          • V stredu, 14. júna, prezentovali piataci na hodine informatiky záverečné práce. Témou bola: "Najlepšia reklama na pizzériu." Okrem PowerPointovej prezentácie museli žiaci vytvoriť jedálny lístok v Microsoft Word a logo pizzerie v ľubovoľnom grafickom editore. Na záver svojich vydarených prác nasledovala ochutnávka pízz z reálnej pizzérie 🍕.