• Noc výskumníkov

          • Mottom 15. ročníka Európskej Noci výskumníkov je “Vyskúšaj to! Je to veda.“. A my sme to do bodky splnili! Zážitkovým vyučovaním, prostredníctvom pokusov sme ukázali, že za javmi okolo nás a dejmi v prírode sú vedecké vysvetlenia. Hlavnými aktérmi boli žiaci a... a sublimácia suchého ľadu! Viac na: https://www.nocvyskumnikov.sk/o-festivale.html

          • Technika v rámci Zelenej školy a projektu Erasmus +

          • V dňoch 20.9. a 22.9. sme so žiakmi šiesteho ročníka v rámci programu Zelenej školy a projektu Schools for a Greener Europe na hodine techniky pripravili domáce bryndzové, vajíčkové a mrkvové pomazánky. Rešpektovali sme lokálnych predajcov. Žiaci si priniesli vlastný upečený kváskový chlebík, domáce vajíčka a bryndzu. Uhorky, cibuľu a pažítku zo záhrady. Paradajky zbierali aj zo záhonu pod školským ihriskom, ktorých priesady sadili v júni s pani učiteľkou ešte naši minuloroční deviataci. Chceli sme hlavne poukázať na sezónnosť a kvalitu plodov, ktoré nám rastú teraz na jeseň.

        • Triedne rodičovské schôdzky
          • Triedne rodičovské schôdzky

          • V týždni od 27. septembra sa konali triedne rodičovské schôdzky, vzhľadom k súčasnej situácii buď online formou alebo vo vonkajších priestoroch. Ďakujeme rodičom, že si našli čas a prebrali spolu so zástupcami Rodičovskej rady a triednymi učiteľmi dôležité informácie týkajúce sa aktuálneho školského roku.

            Školský poriadok ZŠ SSV na rok 2021/2022 je k nahliadnutiu v hornom menu - O ŠKOLE - Profil školy.

            Teší nás každý pozitívny ohlas, prípadne konštruktívne návrhy a pripomienky, ktoré sa k nám dostanú zo strany rodičov a taký jeden dávame aj do pozornosti v hornom menu - O ŠKOLE - Profil školy - Napísali nám.

          • Učenie v prírode v rámci projektu Erasmus +

          • Každé ročné obdobie má svoje čaro. Ale jeseň so svojimi farbami obohatená o dozrievajúce dary prírody za nádherného slnečného dňa nemá chybu. A práve takýto prekrásny deň využili naši druháci, aby sa mohli učiť priamo v prírode. Navštívili dedinu Povrazník, kde ich pozvala milá pani Miklošová, našej druháčky Elišky maminka. Mali možnosť navštíviť hospodársky dvor, kde si nielen prezreli domáce zvieratká, ale ich aj nakŕmili a všeličo zaujímavé sa o nich podozvedali.  

            Pani Miklošová pripravila pre deti úlohy na zmyslové poznávanie prírody. Určovali plody podľa chuti, vône, hmatu, hľadali ich na obrázku, v piesňach, v hádankách. Spoznali však aj množstvo rastliniek, o ktorých dosiaľ ani nepočuli.  Napr. citrónová verbena, ačokča, stevia, yzop, krasuľka, moruša, mišpuľa, drienka, bavlník, limetka, škoricovník, ginkgo, muchovník, hlošina.... Videli aj známu klasiku: rôzne druhy rajčín, paprík, černice, jahody,  jabĺčka, fazuľu, tekvice, bylinky. Nemenej zaujímavé však bolo ich ochutnávanie. Popri tom sa deti podozvedali mnohé zaujímavosti o ich pestovaní, či spracovaní. Naši druháčikovia zakončili svoj deň plný dojmov a zážitkov  v keramickej dielni nákupom suvenírov.

          • Medzinárodný deň SUDOKU

          • Keď sa povie Sudoku, predstavíme si čísla v mriežke 9 x 9. Preto nie je žiadnym prekvapením, že práve deň 9. 9. sa stal jeho medzinárodným dňom. A ako ho osláviť? No predsa riešením!

        • Vážení rodičia žiakov 9. ročníka,
          • Vážení rodičia žiakov 9. ročníka,

          • v prípade, že Váš  syn / dcéra, dovŕši v mesiacoch september, október, november 15 rokov, môžete požiadať o dotáciu na stravu, nakoľko dieťa stráca nárok na zvýšený daňový bonus podľa paragrafu 4. odst. 3. písm.c zákona č. 544/2010 Z.z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny v SR v znení neskorších predpisov. Dokument Čestné vyhlásenie nájdete v hornom menu: Žiaci a rodičia - Dokumenty - Vzory tlačív.