• Jeme zdravo, žijeme zdravo

          • V dňoch 24. – 26. novembra sa uskutočnilo vyhlásenie Eko výzvy: „Desiaty a Mikuláš bez palmového oleja“. Žiaci I. stupňa na hodinách aj v ŠKD kreslili a vyhľadávali potraviny s palmovým olejom. Vo štvrtok 25. novembra si kolégium Zelenej školy prichystalo ochutnávku lokálnych nátierok bez palmového oleja k Medzinárodnému dňu bez mäsa a dňu práv zvieraťa a s tým spojenú rozhlasovú reláciu. V piatok 26. novembra sa žiaci mohli dozvedieť od svojich spolužiakov viac o projekte Zelená škola a Erasmus +, o význame lokálnosti, či sezónnosti potravín, či zopakovať vedomosti z biológie o zdravom životnom štýle, o poruchách príjmu potravy, či o zásadách správneho stravovania, a to všetko v cudzom jazyku. Ďakujeme všetkým zapojeným žiakom a učiteľom. https://bbonline.sk/sladky-mikulas-ale-bez-palmoveho-oleja/

          • European Christmas Tree Decoration Exchange

          • European Christmas Tree Decoration Exchange je názov projektu, do ktorého sa zapojila aj naša škola. Vrámci projektu kultúrnej výmeny, žiaci vyrábali ozdoby na vianočný stromček a tie si potom vymenili so žiakmi z iných krajín Európy a vyzdobili nimi svoj školský vianočný stromček. Zároveň sme do tohto projektu zapojili aj našich partnerov z projektu Erasmus +, Schools for a Greener Europe.

          • Bubnovačka

          • V piatok 19. novembra sme sa aj my zapojili do 8. ročníka akcie s názvom „Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť“, ktorá má symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a podporiť v spoločnosti tému včasnej prevencie. Bubnovačku rozbehlo v roku 2014 Centrum Slniečko. Postupne sa pridávali ďalšie organizácie a tento rok Bubnovačka prekročila hranice vďaka pražskému Centru Locika, pomáhajúcemu deťom, ktoré zažívajú násilie v rodine. Pre náročnosť situácie sme neboli bubnovať v uliciach, ale v čase 10:00 – 11:00 sme postupne po triedach vyšli pred školu a zabubnovali si spoločne, aby sme si pripomenuli, že Hlas detí je dôležitý.

          • Socktober

          • Zapojili sme sa do výzvy Žiackeho parlamentu - Socktober - darovanie nových ponožiek ľubovoľnej veľkosti a farby a odovzdanie ľuďom v núdzi pred zimným obdobím. Podarilo sa nám vyzbierať 225 párov. Prvú várku sme už aj odovzdali. Všetkým, ktorí ponožky doniesli ĎAKUJEME!