• Noc výskumníkov
          • Noc výskumníkov

          • V piatok, 29. septembra, cez 2., 3. a 4. vyučovaciu hodinu sa žiaci 8. a 9. ročníka a 5.I zúčastnili na jedinečnom festivale vedy Európska noc výskumníkov. Na festivale, ktorý trval celý deň, boli rôzne typy aktivít, vrátane prednášok od uznávaných slovenských vedcov, diskusie, experimenty vo vedeckých stánkoch alebo súťaže a mnoho ďalšieho. Každý si mohol pozrieť, príp. vyskúšať rôzne aktivity v dobre pripravených a rôznorodých stánkoch.

          • Literárno-prírodovedná exkurzia - 5. ročník

          • Najskôr sme sa v Hornej Lehote dozvedeli veľa zaujímavých informácií zo života Sama Chalupku. Navštívili sme pamätnú izbu, venovanú tomuto významnému slovenskému spisovateľovi a jeho hrob, ktorý sa nachádza na cintoríne v Hornej Lehote. Potom sme sa presunuli do Brezna, kde sme strávili príjemné chvíle v prírode. Náučný chodník Banisko nám rozšíril vedomosti o živote včiel. Zlatým klincom exkurzie boli zvieratá, ktoré tu žijú a ktoré sme mohli nakŕmiť mrkvou, či jablkami prinesenými z domu. Už teraz sa tešíme na ďalšie zážitky, ktoré nás v tomto školskom roku ešte čakajú.

          • Európsky deň jazykov - úspešne za nami 😃

          • Takto prebehol Európsky deň jazykov na našej škole: deviataci si pripravili prezentácie o krajinách, ktorých jazyk sa na našej škole učí a prezentovali ich mladším spolužiakom. Žiaci II.stupňa si overili vedomosti o rôznych krajinách vo vedomostnom kvíze v našom vzdelávacom centre, triedy 7.A, 7.B a 8.B sú zúčastnili aj kvízu Jazykový oriešok v ŠVK. 5.I a 6.A sa dozvedeli zaujímavé veci o Kanade priamo z prvej ruky od nášho lektora. Šiestaci mali exkluzívnu návštevu z Číny. Vypočuli si zaujímavosti o symboloch Číny ako bambus a panda, ktoré si aj kaligrafickým štetcom a tušom zvečnili, dozvedeli sa o dôležitosti čaju v čínskej kultúre a po rituálnej príprave ho mali možnosť aj ochutnať. Naučili sa aj niekoľko slov po čínsky. Deň nabitý rôznymi aktivitami nám počas prestávok spríjemňovali cudzojazyčné piesne a potešili nás aj umelecké práce žiakov, ktorými si skrášlili triedy.

          • Európsky týždeň športu

          • Európsky týždeň športu je iniciatívou Európskej komisie na podporu športu a pohybovej aktivity v celej Európe. Tento týždeň je určený naozaj pre každého. Hlavnou témou zostáva výstižné „#BeActive“ – činorodosť, ktorá má nabádať k pohybu a zdravému životnému štýlu celoročne. Aj na našej škole sme v pondelok 25. septembra odštartovali rôzne športové podujatia našich žiakov vo futbale, vybíjanej a basketbale.

          • Návšteva divadla vo Zvolene - 9. ročník

          • Vojna nikdy nie je dobrá. Jej koniec však neznamená, že končí všetko zlé. Trauma ňou spôsobená sa vlečie nielen životom tých, ktorých zasiahla, ale vznáša sa aj nad životom ich detí a ďalších generácií. Aj o tom bola divadelná hra Whistle - Moja matka bola Mengeleho sekretárka, ktorú si v Divadle JGT vo Zvolene pozreli naši deviataci. V poloautobiografickej monodráme sa úžasným výkonom predviedla Hadar Galron, izraelská dramatička, scenáristka a herečka. Prvých 13 rokov svojho života prežila v Anglicku a pri jej krásnej angličtine a náročnej téme holokaustu si žiaci ani neuvedomili, že hra nebola odohratá v ich materinskom jazyku. Po predstavení nasledovala s Hadar diskusia. Zážitok z predstavenia a hlboké myšlienky budú v našich deviatakoch určite rezonovať ešte dlhú dobu.

          • Atletický krúžok

          • V pondelok 18. septembra sa uskutočnila ďalšia ukážková hodina pre mladých atlétov. Žiaci prvého stupňa tak budú mať možnosť prihlásiť sa na ďalší zo športových krúžkov pod vedením významnej osobnosti, pána trénera Juraja Benčíka. Krúžok bude prebiehať na našej škole v pondelok v popoludňajších hodinách. Záujemcovia o atletiku dostali do rúk prihlášku.

          • Začíname s aktivitami Zelenej školy

          • Prvá hodina biológie a piataci poznávajú rastliny a živočíchy v prírode v rámci programu Zelená škola. Aj tento rok sa na našej škole budú realizovať zaujímavé environmentálne aktivity na tému Zeleň a ochrana prírody.