• Šiestacky výlet

          • Triedy 6.A a 6.B školský výlet prežili veľmi aktívne. Spoločne splavili časť Váhu, v tímových hrách ako spoločná lyža, bludisko, či niektorá zo strategických hier, sa preverila ich spolupráca a komunikácia v rámci tímu. V neposlednom rade však hlavne aktivity zabavili žiakov a z Liptova odchádzali s novými zážitkami a peknými spomienkami. 😍

          • Cyklovýlet Banská Bystrica - Zvolen

          • V pondelok 19. júna sa naši ôsmaci a deviataci zúčastnili dopravnej výchovy v praxi a spolu so svojimi učiteľmi si vyskúšali, aké pocity môžu mať cyklisti počas elitných pretekov, medzi ktoré určite patrí "Le Tour de France". Síce sa neradíme medzi elitných pretekárov a nešli sme jazdiť do Francúzska, my sme sa vybrali na takú menšiu "Tour" iba z okresu do okresu, ale určite náš cyklovýlet stál za to. Urobili sme niečo pre svoje zdravie, naučili sa niečo nové v rámci dopravnej výchovy, utužili sme naše vzťahy, vychutnali si krásne letné počasie a obdivovali sme po ceste aj krásy našej prírody. Vo Zvolene sme zregenerovali svoje sily na námestí a potom sme sa vrátili naspäť do BB. V nohách sme mali takmer 40 km, ktoré určite stáli za to. Ďakujeme všetkým zúčastneným za krásne zážitky!

          • Školský výlet 5.A a 5.I

          • Keďže sa pomaly blíži záverečné hodnotenie žiakov, aj žiaci z 5.A a 5.I dostali možnosť hodnotiť. Ohodnotili svoj výlet. Výsledná známka – Školský výlet Zbojská: 1*. Deň strávený v prírode, výhľad z drevenej rozhľadne, cesta Zbojníckou strelou na Gazdovský dvor v sedle Chlipavica, kŕmenie zvieratiek, oprava defektu, skákanie vo vreci, šúpanie zemiakov a cesnaku za vyžiadanú odmenu, zaslúžený obed, vybíjaná, futbal, bedminton, či čas s prítulnými psíkmi – to sú zážitky, s ktorými naši piataci končia svoj prvý rok na 2. stupni. 😍

        • Medzinárodný certifikát DELF A1, A2 z francúzskeho jazyka
          • Medzinárodný certifikát DELF A1, A2 z francúzskeho jazyka

          • Srdečne gratulujeme žiačkam Emme Franciscy, Zuzane Jánoškovej, Sáre Majlingovej (žiačky 8.A) a Ľubomíre Chladnej (9.B) k získaniu certifikátu DELF úrovne A1 a Tatiane Babicovej (8.A) k úrovni A2. Skúšky prebiehali v spolupráci s Alliance française v dňoch 14. a 15.júna. DELF je jedným z diplomov, ktorý má celoživotnú platnosť a overuje kompetencie podľa Spoločného európskeho rámca. Vydáva ho francúzske Ministerstvo školstva. Žiačky si overovali získané vedomosti a svoje schopnosti v písomnej aj ústnej časti. Absolvovali posluchové cvičenia, produkciu textu a komunikovali s Francúzmi na rôzne témy vychádzajúce z bežného života - športy, rodina, voľný čas, škola... Sme hrdí na naše žiačky a prajeme im do budúcna, aby i naďalej ľúbili francúzštinu! Parce que le français est la plus belle langue du monde!!!

          • V krajine remesiel

          • V mesiaci máj sa konala súťaž V krajine remesiel, kde náš žiak Milan Kubiš zo 7.B obsadil 3. miesto v kategórii s názvom Zakliate v dreve. Usporiadateľom súťaže bol ÚĽUV Slovensko.

          • 6.A v EDULAB - edukačnom kamióne

          • V stredu, 14. júna, 15 žiakov zo 6.A. navštívilo mobilné laboratórium Škoda EDU.Lab, ktoré vzniklo ako unikátny projekt spoločnosti Škoda Auto pre podporu technického vzdelávania. Počas návštevy žiaci získali povedomie o moderných technológiách ako robotika, umelá inteligencia, 3D tlač, virtuálna realita alebo AI (Artificial inteligence). V edukačnom kamióne si mohli žiaci načítať QR kód, pomocou ktorého mohli zistiť, čo všetko dokážu o nich a ich zariadení zistiť. Ďalej si vyskúšali, ako umelá inteligencia dokáže zbierať a vyhodnocovať dáta o nich aj bez ich súhlasu. Napríklad pri spracovaní kamerového záznamu je možné odhadnúť vek, pohlavie, výšku, váhu alebo napríklad koľko % času ste dávali v škole pozor. Žiaci si tiež vyskúšali, koľko energie dokážu zo seba vydať, keď bicyklujú. Vďaka tomu zistili, aké obrovské prúdy a výkony sú potrebné na prenos energie.

          • Olympijský deň ZŠ SSV

          • V piatok 16. júna sa konal 2. ročník Olympijského dňa našej školy. I. stupeň všetky športové disciplíny absolvoval na školskom ihrisku a otvoril ho pán Ivan Ďatelinka, hokejista klubu HC05. Žiaci II. stupňa súťažili v športovom areáli ZŠ Golianova a na otvorení privítali pána Michala Handzuša. Olympijský deň je oveľa viac než len športové podujatie, je to deň, keď sa každý žiak môže stať aktívnym, môže sa dozvedieť o olympijských hodnotách a objaviť nové športy. Žiaci súťažili v duchu fair play a podali úžasné výkony. 🏆

          • Projektové vyučovanie na hodinách fyziky

          • Tento polrok sme sa na projektovom vyučovaní na hodinách fyziky v 8. ročníku venovali téme: Premena energií. A v 6. ročníku téme: Vlastnosti kvapalín a plynov a správaniu sa telies v týchto látkach. Všetky projekty, ktoré žiaci vytvorili boli zaujímavé a plné originálnych praktických ukážok. Tešíme sa na ďaľšie spoločné projekty v nasledujúcich rokoch.

          • Sladká chuť víťazstva

          • Po viac než dvoch mesiacoch sme si spoločne vychutnali sladký pocit z úspechu, ktorý sme získali v súťaži Vajíčková lúka 2023 v Europe SC. Navštívili sme BOUNCE PARK, najväčší športovo-zábavný park na Slovensku, s tridsiatimi žiakmi, ktorí sa aktívne zúčastnili na výzdobe veľkonočného vajíčka. K dispozícii sme mali viac ako 50 rôznych atrakcií, od trampolín, lezeckých stien, detských atrakcií až po multifunkčné ihrisko. Čas oslavovania sme ukončili bez úrazu a chutným obedom. ĎÁ-KU-JEME!    

          • Prehliadka pizzérií na informatike

          • V stredu, 14. júna, prezentovali piataci na hodine informatiky záverečné práce. Témou bola: "Najlepšia reklama na pizzériu." Okrem PowerPointovej prezentácie museli žiaci vytvoriť jedálny lístok v Microsoft Word a logo pizzerie v ľubovoľnom grafickom editore. Na záver svojich vydarených prác nasledovala ochutnávka pízz z reálnej pizzérie 🍕.

          • Program Tréneri v škole

          • Program Tréneri v škole je založený na prepojení športov, ktoré sa v pravidelnej rotácií na štandardných hodinách Telesnej a športovej výchovy (1. stupeň ZŠ) vykonávajú s deťmi pestrou pohybovou činnosťou. Cieľom programu je rozhýbať všetky deti hravou formou. Aj na našej škole pracovali tréneri na I. stupni celý školský rok. Vždy vymysleli veľmi zaujímavé hodiny, motivovali deti k aktivitám, ktoré sa im páčili a spolupracovali s pani učiteľkami.

          • Literárno-historická exkurzia Košariská-Bradlo - 9. ročník

          • Vo štvrtok, 8. júna, sme sa s deviatakmi vybrali na poslednú exkurziu do malebnej kopaničiarskej obce Košariská, kde sme navštívili Múzeum Milana Rastislava Štefánika. Vstúpili sme do jeho rodného domu - do bývalej evanjelickej fary a spoznali sme osobnosť M.R.Š. z rôznych uhlov pohľadu - ako chlapca, študenta, neskôr štátnika, diplomata, vojenského generála, letca, astronóma, fotografa, cestovateľa, zberateľa, spisovateľa, ale hlavne ako významnú osobnosť- Slováka, ktorý bol hrdý na svoj pôvod a národ. Naše potulky ďalej pokračovali na Bradlo, kde sa týči charakteristická biela monumentálna stavba so štyrmi obeliskami - Mohyla. Táto národná pamiatka bola postavená v r. 1927-1928 a je miestom jeho posledného odpočinku. Exkurziu sme ozvláštnili interaktívnou prednáškou o národnom povedomí a cestou späť o návštevu Mc'Donaldu.

          • Jazykovo-poznávací zájazd - Viedeň

          • Aj naši siedmaci sa zúčastnili na jazykovo - poznávacom zájazde a spoznávali krásy Rakúska. Navštívili Carnuntum, kde sa dozvedeli veľa o živote v rímskom meste. Vo Viedni nahliadli do Prírodovedeckého múzea, spoznali historické jadro hlavného mesta - Dóm sv. Štefana, Hofburg, parlament, radnicu. Každého uchvátila prehliadka zámku Schönbrunn a zámockých záhrad.

          • Školské výlety

          • Obdobie školských výletov začalo 1. júna trojdňovým výletom 9.A.

            Navštívili sme krásne mesto plné histórie, krásnych výhľadov, úžasnej energie v Penzióne RESLA – Banskú Štiavnicu. Zabavili sme sa, turisticky spoznali okolité kopčeky, zaplávali v tajchu Klinger, našli hrob Maríny, ... Bolo super a bude ťažko pri rozlúčke s týmito mladými ľuďmi!

          • Ročníkové práce - 9. ročník

          • V stredu 31. mája žiaci 9. ročníka odprezentovali svoje ročníkové práce. Vybrali si témy ako Egyptskí faraóni, Jadrová energia, Lode, Zdravý životný štýl. Pracovali aj v tímoch s inými triedami, kde spracovali tému Kyselina hyaluronová. Preukázali vedomosti, ktoré získali počas 9 rokov pôsobenia na škole. Témy boli zaujímavé a darilo sa im aj pri samotnej prezentácii. Budeme im držať palce i v ďalšom štúdiu. Veľa šťastia!