• Dobrovoľnícka akcia

          • Žiaci našej školy opäť pomohli ľuďom, ktorí nemajú toľko prostriedkov na nákup nových vecí. Tentokrát sme sa zapojili do zbierky tenisiek a poltopánok, ktorú organizovalo Centrum materiálnej pomoci BB. Veríme, že si topánky, z ktorých už naši žiaci vyrástli, nájdu nových majiteľov a niekomu našou zbierkou urobíme nielen radosť, ale aj pomôžeme v núdzi.

          • 8.B v Centre popularizácie fyziky

          • V stredu 27. marca navštívili žiaci 8.B triedy a v stredu 17. apríla žiaci 8.A triedy Centrum popularizácie fyziky na Gymnáziu Viliama Paulinyho-Tótha v Martine. Žiaci mali možnosť spoznávať a aktívne sa zapájať do experimentálnej stránky fyzikálneho poznania. Vyskúšali  si jednoduché experimenty vychádzajúce z bežnej praxe a zisťovali, že mnohé činnosti, ktoré vykonávajú aj tie najdokonalejšie prístroje sú mnohokrát založené na úplne jednoduchých fyzikálnych princípoch.

          • Veľká noc v ŠVK

          • Žiaci 6.A a 7.B strávili príjemné dopoludnie v Nemeckej študovni v ŠVK, kde sa dozvedeli o veľkonočných zvykoch a tradíciách v nemecky hovoriacich krajinách. Žiaci si rozšírili slovnú zásobu a pracovali na interaktívnych cvičeniach.

          • Výsledky okresných kôl prírodovedných predmetov

          • Naši žiaci si vedú výborne aj v olympiádach z prírodovedných predmetov:

            OK Chemickej olympiády:

            1. miesto: Dominik Belopotočan, 9.A

            3. miesto: Patrícia Hašková, 9.A

            4. miesto: Aneta Hrinková, 9.B

            OK Fyzikálnej olympiády:

            1. miesto: Dominik Belopotočan, 9.A

            OK Geografickej olympiády:

            2. miesto: Dorota Mičková, 9.B

            Blahoželáme! 🏆

          • Veľká noc sa blíži...

          • Výtvarná výchova v 2.A sa niesla v duchu zdobení vajíčok voskom. Myslíme, že sa nám to podarilo. Máme šikovných a učenlivých žiačikov. 🐣

          • Olympijské hry v Paríži

          • Francúzštinári z našej školy sa zapojili do putovnej výstavy v spolupráci s Alliance Française. Námetom na výtvarné práce boli blížiace sa letné Olympijské hry, ktoré sa tento rok budú odohrávať v Paríži a Francúzsko ako krajina bude hosťovať športovcov z celého sveta. Téma je: „Ja na olympiáde“. V priebehu februára a marca sa naši žiaci s chuťou a kreativitou pustili do tvorenia prác. Niektoré diela žiakov sme vystavili v jazykovej učebni CJ2, kde sa nachádzajú aj základné informácie a zaujímavosti o olympiáde, ktoré spracovali na plagát naši deviataci. Vybrané práce sme doručili do Alliance Française, ktorá z nich pripravila putovnú výstavu. Tá sa momentálne nachádza v nákupnom centre Európa, kde si môžete pozrieť práce žiakov nielen zo  škôl z BB, ale dokonca sú tam aj práce detí z ďalekého Francúzska. Ďakujeme našim žiakom, ktorí sa do tejto výstavy zapojili. Merci beaucoup!

        • 13. ročník súťaže IQ olympiáda sa začína!
          • 13. ročník súťaže IQ olympiáda sa začína!

          • Minulý rok sa do IQ olympiády zapojilo 12 622 súťažiacich z celého Slovenska. Prispejeme aj my tento rok v prekonaní počtu súťažiacich? Účasť v súťaži je bezplatná. Vyzývame preto žiakov II. stupňa našej školy, aby sa zapojili do súťaže tým, že sa zaregistrujú na tomto odkaze alebo vpravo na stránke https://test.iqolympiada.sk/ v časti Vstup do súťaže. Odmenení peknou cenou môžu byť nielen žiaci, ale aj škola s najväčším počtom zapojených súťažiacich.

            Registrácia prebieha do 05.04.2024

            Nezmeškajte možnosť zapojiť sa a zasúťažiť si o skvelé ceny!

            Školské online kolo bude prebiehať 15.04.2024 - 21.04.2024. Bez registrácie nie je možné súťažiť.

            IQ olympiáda je

            • určená pre všetkých žiakov 5. - 9. ročníka ZŠ, resp. primy až kvarty osemročných gymnázií

            • postupová, prebieha v troch kolách (školské on-line, regionálne semifinále, celoštátne finále)

            • nepreveruje "naučené" vedomosti, ale najmä schopnosť logicky uvažovať

            Výška IQ sa nemeria, ani nebude nikde uvedená. Úlohy sú všestranné a pokrývajú rôzne druhy intelektového nadania. Výsledkom však nie je výška IQ, ale iba počet bodov za vyriešenie testu. Preto si vyskúšajte, ako sa vám bude dariť a výsledky budete vidieť len vy. Tak prečo to neskúsiť?

             

          • Dejepis v múzeu - Matejov dom

          • Vo štvrtok, 7. marca, sa naši piataci učili dejepis opäť zážitkovou formou. Pri putovaní múzeom obdivovali prácu krajčírov, obuvníkov, zlatníkov, kováčov, tesárov. Dozvedeli sa veľa o cechoch v Banskej Bystrici a o živote remeselníkov v stredoveku.

          • Tvoja budúcnosť s nemeckým jazykom

          • Naši deviataci strávili 6. marca príjemné podnetné predpoludnie v Centre mladých v Banskej Bystrici, kde mali v rámci akcie "Tvoja budúcnosť s nemeckým jazykom" možnosť zoznámiť sa s nemeckými firmami a inštitúciami podporujúcich výučbu nemeckého jazyka. Mohli navštíviť rôzne stanovištia, vrátane propagácie banskobystrických gymnázií, na ktorých sa nemčina vyučuje. Na záver si svoje vedomosti overili v kvíze o nemeckých reáliách. 

          • KvízKids v ŠVK

          • V rámci mesiaca frankofónie a v spolupráci s Alliance Française sme sa zúčastnili kvízu vo francúzskom jazyku z názvom KvízKids vol. 13, ktorý sa konal v ŠVK dňa 4. marca. Kvíz sa niesol vo veľmi príjemnej atmosfére a žiaci z rôznych BB škôl súťažili v troch kolách na tieto témy: medveď, ostrov a číslo 3. Naši žiaci, vybraní francúzštinári z 9.A, 7.B, 6.I a 6.A, vytvorili štyri družstvá s týmito názvami: Les Amoureux, Les Mademoiselles de Skuteckého, La boîte pleine, Les étoiles. Podarili sa nám nádherné umiestnenia a odniesli sme si aj veľmi pekné ceny. Na 1. mieste sa umiestnil tím s názvom Les Amoureux, 2. miesto si uchmatli žiačky s názvom Les Mademoiselles de Skuteckého a podarilo sa nám ešte umiestniť na 4. mieste s tímom La boîte pleine. Všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť na kvíze a všetkým výhercom srdečne blahoželáme. Félicitations! BRAVO ET MERCI!

        • Talk Academy
          • Talk Academy

          • Dobrý deň, milí rodičia a milé deti, 

            prichádzame s komunikačnými krúžkami angličtiny, ktoré vedie náš native speaker z Kanady, ktorý dokáže hovoriť šiestimi jazykmi, vrátane plynulej slovenčiny. Vyučujú sa priamo na Vašej škole v popoludňajších hodinách v rámci ŠKD, ktorých cieľom je nadviazať na aktuálne učivo Vašich detí a zlepšiť ich komunikačnú časť, aby jednoduchšie zvládali školské učivo a dokázali si tak zlepšiť svoj prospech.

            Náš akreditovaný lektor ich naučí angličtine porozumieť tak, aby ju deti dokázali využiť aj v bežnej komunikácií či už u nás alebo v zahraničí. 

            Všetky bližšie informácie, ktoré Vás môžu zaujímať nájdete kliknutím na tento  link: https://forms.gle/LGr5zw3ZvUqT2DMz6"

            Tešíme sa na Vás.

            Jana Žužová 

            Tel.č: 0911 268 779

            Lujza Mia Gregorová 

            Tel.č: 0902 454 554