• Ypsilon - Slovina je hra, výsledky

          • Milí rodičia a žiaci, srdečne Vám ďakujeme za to, že Vám záleží na rozvoji motivácie pri učení sa slovenského jazyka a literatúry. Naša škola už niekoľko rokov participuje na súťaži, ktorá podporuje vzťah k materinskému jazyku, rozvíja kľúčové kompetencie a zručnosti. Z 344 škôl sme sa umiestnili na 2.  mieste (priemer 92,43%) a tento rok súťažilo 9810 žiakov na celom Slovensku. Kompletné výsledky nájdete: https://www.ypsilonsutaz.sk/#vysledky Špeciálne gratulujeme Alexandre Táboreckej za 3. miesto (získava 20€ poukaz od firmy Fusakle) a Anetke Hrinkovej za 4. miesto (získava 10€ darčekovú poukážku od kníhkupectva Martinus.) Každý žiak našej školy bude odmenený diplomom, perom s logom sútaže a žiaci, ktorí dosiahli v teste 100% aj praktickým vakom. Veríme, že do budúcna sa naša ypsilonova rodina ešte viac rozrastie a opäť zabojujeme o pekné ceny a popredné miesta v rebríčku hodnotenia.

          • On-line hodina s fínskou školou

          • V stredu 25. januára sme sa spoločne s kamarátmi z fínskej školy stretli na on-line hodine ruského jazyka. Pracovali sme v skupinách, kde sme sa navzájom viac o sebe dozvedeli, pozdieľali sme si prezentáciu o našich Vianociach a na záver sme si zahrali hru v aplikácii Kahoot. Tešíme sa na naše ďalšie stretnutie 🙂.

          • 4.B v Slovenskom múzeu máp

          • V stredu 25. januára navštívili žiaci 4.B triedy Slovenské múzeum máp v Kynceľovej - jediné zážitkové múzeum máp na Slovensku. V múzeu sa žiaci mohli bližšie zoznámiť s bohatou minulosťou a výnimočnou súčasnosťou kartografie na Slovensku, mohli si pozrieť tradičné i moderné postupy a technológie, ktorými sa mapy vytvárajú. No predovšetkým si mohli sami vyskúšať prácu kartografa kedysi a dnes, či pochopiť vrstevnice a farebnú škálu zobrazenia krajiny na jedinečnom pieskovom interaktívnom modeli. Presvedčili sa, že múzeum máp je zábava!

          • S dobrovoľníctvom stále neprestávame...

          • Krabičky plné lásky pre seniorov nebudú len na Vianoce. To si povedali žiaci 7. ročníka a vyrobili ďalšie, aby ich mohli zaniesť a venovať aj svoju pozornosť a čas milým tetám a ujom z domova DD a DSS LUNA v Brezne. Chceli sme pomôcť, ale paradoxne, neuveriteľne pozitívni obyvatelia a zamestnanci tohto zariadenia urobili pekné poobedie nám, nabili nás pozitívnou energiou, ktorú chceme šíriť ďalej. Určite si túto akciu zopakujeme 💛.

          • Online hodina nemeckého jazyka

          • Žiaci 9.B a 9.C sa v pondelok 16. januára vrámci hodiny nemčiny stretli v online priestore so svojimi listovými partnermi z talianskej školy Liceo Russel Cles, aby sa spolu zoznámili a videli na vlastné oči :-) V krátkosti sa predstavili a ich ďalšie stretnutie už bude prebiehať individuálne, tiež online. Naša škola je zapojená do projektu Das Bild der anderen, ktorý už niekoľko rokov organizuje Goethe Institut.

          • Odovzdávanie cien za školské kolo Olympiády z francúzskeho jazyka

          • Umiestnenia školského kola Olympiády z francúzskeho jazyka:

            Kategória 1A: 1. miesto: Roman Hudec (postup na KK), 2. miesto: Lenka Verešová, 3. miesto: Pavol Mesík.

            Kategória 1B: 1. miesto: Dominik Belopotočan (postup na KK), 2. miesto: Tatiana Babicová, 3. miesto: Šimon Gál.

            Všetkým srdečne gratulujeme a víťazom držíme palce v krajskom kole, ktoré sa uskutoční 6. februára 2023.