• Na hodine výtvarnej

          • V rámci hodiny výtvarnej výchovy sme v stredu 14. septembra so žiakmi VII.A a VII.B triedy navštívili Stálu expozíciu Dominika Skuteckého zriadenú Stredoslovenskou Galériou. Počas komentovanej prehliadky prostredníctvom odborného, a pritom zážitkového rozprávania sme sa dozvedeli podrobnosti o diele významného maliara Dominika Skuteckého, o osude umelca a jeho rodiny. Prehliadka výstavy sa zavŕšila tvorivou dielňou, kde si žiaci vyrobili originálne portréty.

          • Ukážky sokoliarov

          • V rámci projektu Erasmus+, Schools for a Greener Europe, sme si mali možnosť vo štvrtok, 8. septembra, pozrieť ukážky členov Klubu sokoliarov zo ZŠ Maximiliána Hella zo Štiavnických Baní. Obdivovali sme letové ukážky dravcov, viac sme sa dozvedeli o histórii a význame sokoliarstva na Slovensku a niektorí z nás sa priamo zúčastnili na dobre a zaujímavo pripravenom programe. Ďalšia inšpirácia pre nás, ako zmysluplne využívať voľný čas 🐦.

          • Spolu za zdravý a krásny úsmev

          • Školský rok sme začali s úsmevom. Aby nám celý rok vydržal pekný, zúčastnili sme sa akcie Spolu za zdravý a krásny úsmev, kde nám študenti zubného lekárstva z Bratislavy, Košíc a Martina ukázali, ako sa o zuby správne starať a čistiť ich správnou technikou.

          • EYOF - Európsky olympijský festival mládeže

          • Aj naša škola bola zapojená do EYOF, ktorý sa konal v Banskej Bystrici v dňoch 24. - 30. júla. Predchádzala mu celoročná príprava a rôzne akcie, ktoré sme uskutočnili počas školského roka. Za všetky spomenieme hodinu telesnej výchovy s olympionickou biatlonistkou Martinou Halinárovou a Olympijský deň ZŠ SSV, ktorý nám prišiel otvoriť olympijský víťaz Matej Tóth. V piatok, 29. júla, sme mali možnosť zapojiť sa a odprezentovať partnerskú krajinu Grécko vo fanzóne EYOF pod Pamätníkom SNP. V stánku nás navštívil aj predstaviteľ Olympijského výboru Grécka a aj samotní športovci z Grécka. Ďakujeme všetkým žiakom našej školy, ktorí sa zapojili a taktiež organizátorom za skvelú akciu!

          • Do videnia...

          • 🌻A je po tomto školskom roku. Všetci sme sa rozlúčili, vyprevadili sme žiakov, ktorí už vo svojom ďalšom štúdiu budú pokračovať na stredných školách. Prajeme im veľa úspechov! A všetkým krásne prázdniny a veľa oddychu a pekných zážitkov!😎

          • Dve jedličky na záver... 🌲🌲

          • Naši odchádzajúci deviataci na záver svojho štúdia na ZŠ SSV, v posledný deň školského roku, vysadili na školskom dvore 2 jedličky. Tie nech rastú, tak ako ich úspechy v ďalšom živote. Sme radi, že založili novú tradíciu, veď sme Zelená škola a takisto aj v projekte Erasmus+ chránime a zveľaďujeme prostredie, v ktorom žijeme.

          • Aj tento rok sme rozvíjali finančnú gramotnosť

          • Na záver školského roka sa nerozdávali len vysvedčenia, no aj certifikáty za úspešné absolvovanie vzdelávacieho programu Základy podnikania 💶🪙💰. Žiaci sa vedomostne i prakticky podkuli v témach: Peniaze, Organizácia, Manažment, Výroba, Marketing. Tešíme sa pozitívnej odozve aj zo strany rodičov a ĎAKUJEME💙 spoločnosti JA Slovensko. Vzdelávanie sme ukončili veľkou parádou - malým ohňostrojom 🎉. No predtým sme si čo-to povedali o zábavnej pyrotechnike a hlavne o bezpečnej manipulácii s ňou. Viac na: https://www.jaslovensko.sk/zaklady-podnikania/

          • Výlet na Ďumbier - 8.C

          • Posledný pondelok v tomto školskom roku sme sa vybrali do Nízkych Tatier. Výborná klíma v horskom prostredí, krásne výhľady a počasie a zurčiaci potok nám od začiatku spríjemňovali túru. Postarali sme sa aj o vynášku dreva až na Chatu Milana Rastislava Štefánika, za čo sme dostali čaj 😉 zadarmo! Z tadiaľ sme vyrazili do Krúpovho sedla a odtiaľ na Ďumbier. Naspäť sme urobili ešte pár kilometrov traverzom na Chatu Kosodrevina a potom už na autobus na Trangošku. Bol to nezabudnuteľný deň, plný zážitkov a všetci, čo sa prekonali, mali z toho určite dobrý pocit 😍!

          • EKO vrecká

          • Dievčatá z 8.C na hodinách THD s pani učiteľkou Mičkovou vyrábali EKO vrecká na zeleninu a ovocie v rámci Projektu Erasmus+. Posúďte, ako sa im vydarili 😍:

            A takisto na hodinách techniky v rámci Projektu Erasmus+ vypestovali žiaci aj takýto cesnak:

          • Predposledný deň šk. roka - 7. ročník

          • Predposledný deň školského roka sa žiaci 7. ročníka vybrali na novo-otvorenú historickú expozíciu, ktorú si pozreli v krásnych a obnovených priestoroch Thurzovho domu na námestí v Banskej Bystrici. Dozvedeli sme sa veľa nových informácii najmä o remeslách, konkrétne o spracovaní dreva, pltníctve, baníctve a ťažení a následnom spracovaní nerastných rúd, ale rozprávali sme sa aj o tom ako ľudia žili v meste. Mohli sme si pozrieť rôzne historické predmety, dobové fotografie, nábytok a dokonca sme si mohli vyskúšať oblečenie, ktoré sa nosilo aj počas viktoriánskej éry. Určite sa v múzeu zastavíme aj budúci školský rok v rámci našich ďalších vyučovacích hodín.

          • Exkurzia 2.A a 2.B

          • V pondelok, 27. júna, stihli ešte žiaci 2.A a 2.B triedy exkurziu v malebnej dedinke Špania Dolina a fantastickú prednášku tety Katky v historickej škole. Tu je pár fotiek ich pekných zážitkov:

          • Triedny výlet 7.A a 7.B

          • Obidve triedy 7. ročníka sme sa vybrali na školský výlet v piatok, 24. júna. Rozhodli sme sa navštíviť krásnu prírodu nášho Slovenska a zvolili sme si Belianske Tatry, konkrétne Bachledovu dolinu a Beliansku jaskyňu. Ako prvú sme absolvovali návštevu jaskyne, ktorá je najvyššie položenou verejne sprístupnenou jaskyňou na Slovensku. V horúcich teplotách sme sa tu príjemne schladili a vychutnali si nielen krásnu jaskynnú výzdobu, ale v jednej sieni aj hudobný a svetelný koncert, z ktorého sme mali veľký zážitok. Potom sme sa vybrali do Bachledovej doliny, kde sme sa vyviezli lanovkou na kopec, odkiaľ sme obdivovali prekrásne výhľady na Belianske Tatry. Prešli sme sa chodníkom v korunách stromov a nakoniec sme vyšli na 32 metrovú obrovskú vyhliadkovú vežu. Plní zážitkov a príjemných pocitov sme sa vrátili späť do BB. Navzájom si ďakujeme za príjemne strávený deň.

          • Zážitkové učenie - návšteva SOU pod Bánošom

          • Žiaci 3.A triedy zažili v pondelok 20. júna medové dopoludnie, kde si okrem ochutnávania medu vypočuli zaujímavé rozprávanie o živote včiel a o ich práci, o včelích produktoch, ohrození včiel a tiež o tom, ako sa správať v ich blízkosti. Žiaci na náučnom chodníku SOU pod Bánošom mali možnosť nahliadnuť do úľa, vidieť matku, robotnicu, či plásty, hniezdo čmeliakov, ale aj osy dravé, ktoré dokážu byť užitočné v záhrade pri požieraní škodcov. Na záver žiaci navštívili včelársku predajňu, kde si mohli kúpiť včelí peľ, propolis, med, medové cukrovinky, či medové sviečky. Aj napriek strachu z včelieho uštipnutia, odchádzali žiaci spokojní, že nič podobné sa nestalo a s množstvom cenných informácií, ktoré sa o týchto malých užitočných pomocníkoch dozvedeli.

          • Vyhodnotenie najúspešnejších žiakov za rok 2021/22

          • V stredu, 22. júna, sa na školskom ihrisku pred všetkými žiakmi a učiteľmi našej školy, uskutočnilo v spolupráci s BDNR vyhodnotenie tých najúspešnejších žiakov  za školský rok 2021/22. Ďakujeme všetkým učiteľom, ktorí žiakov pripravovali a žiakom za nasledovania hodnú reprezentáciu školy. Gratulujeme 🏆!

          • Návšteva Amerického centra ŠVK BB

          • Žiaci 9.A a 9.B triedy ešte v závere tohto roku stihli navštíviť Americké centrum ŠVK v Banskej Bystrici. Zúčastnili sa na prednáške o jazyku a kultúre USA, konkrétne o amerických sviatkoch. Na záver mali žiaci kvíz, výhercovia dostali milý darček.

          • Kvizkids vol.9

          • Po dvoch rokoch sme si v pondelok, 20. júna, v priestoroch Štátnej vedeckej knižnice v spolupráci s Alliance Francaise mohli opätovne zmerať sily s ostatnými školami v súťaži Kvizkids, reálie Francúzska. V interaktívnych kvízoch, ktoré pripravil francúzsky lektor Martin Bleyra sme tímovo bojovali a vybojovali z piatich ocenených miest prvé, druhé a štvrté miesto. Naši žiaci opäť raz dokázali získať krásne umiestnenia v tejto súťaži, za čo im gratulujeme 🏆.